Ons Reparatie café

18-09-2023

In De Bongerd (bij de Kruiskerk) is het reparatie café op de laatste dinsdag van de maanden januari, februari, maart, april, mei, september, oktober, november en december van 10.00- 12.00 uur geopend. Ieder is van harte welkom om met kapotte huishoudelijke artikelen en/of huisraad naar dit café te komen. Een paar technisch onderlegde vrijwilligers zijn dan aanwezig om te bezien of het artikel te repareren is. 

Onder huishoudelijke artikelen kunt u (bijvoorbeeld) denken aan: Koffiezetapparaat, schemerlamp, mixer, computer, radio, scheerapparaat enz… De meest voorkomende defecte apparaten zijn de Senseo's. De koffie is lekker maar het repareren is vaak moeilijk. Maar onze specialisten weten precies wat ze doen moeten om de klant tevreden te maken. Het grootste probleem waar wij tegenaan lopen is het open maken van het defecte apparaat. Met name strijkbouten zijn lastig en soms staan we met 4 man diep gebogen over zo'n apparaat. Maar het lukt (bijna) altijd.

Ook is het mogelijk om met de laptop of computer te komen voor ondersteuning, reparatie of uitleg. Soms staan die apparaten stijf van de virussen maar met behulp van stevige anti-virus software is daar vaak wat aan te doen. Kleine reparaties worden zo mogelijk ter plekke uitgevoerd. Voor grotere reparaties wordt een oplossing gezocht. De adviezen en eenvoudige reparaties zijn gratis. Dit geldt ook het eventueel gebruik van klein materiaal. Moeten er nieuwe onderdelen worden aangeschaft dan zal er een afweging gemaakt moeten worden tussen nut en kosten. In principe zal dat wel zelf betaald moeten worden.

Er staat een bus voor een vrijwillige donatie om kosten te bestrijden. Er is op deze ochtenden ook een kopje koffie en/of thee verkrijgbaar tegen een geringe vergoeding. Het is niet de bedoeling om met koelkast en/of wasmachine te komen. Kom bij defect witgoed in het café voor raad. Mogelijk dat iemand even bij u aan kan komen. 

Voor de goede orde: het Reparatie Café is een vrijwilligers initiatief vanuit De Kruiskerk. Zij doen hun best maar er kan dus geen garantie worden gegeven, noch zijn de vrijwilligers aansprakelijk voor mogelijk terugkerende of nieuwe defecten aan de apparatuur. Ook in het kader van de "groene kerk" is het fijn om langer met onze gebruiksvoorwerpen te kunnen doen en niet weg te hoeven gooien als het nog gebruikt of hergebruikt kan worden.